Huikeaa draamaa jälleen – KOOVEE kaatoi Ketterän kuudennessa erässä

KOOVEE – Ketterä 4-3 (1-1,0-0,2-2,0-0,0-0,1-0) 3.JE

Puolivälierien toiseen otteluun KOOVEEn ja Ketterän välillä lähdettiin ennakko-odotusten vastaisesti KOOVEEn 1-0 sarjajohdossa. Vahvasti vieraskentillä pelannut KOOVEE ei ollut kotikaukalossaan kolmeen otteluun onnistunut voittoa nappaamaan, joten jotain uutta oli kotijoukkueen keksittävä.

Uutta ei välttämättä oltu keksitty, vaan otettu pars tekeminen vieraskentiltä ja lisätty siihen annos asennetta kaupanpäälle. Helpolla ei voitto irronnut nytkään. Tarvittiin lähes kokonaan kolmaskin jatkoerä, ennen kuin KOOVEE räjäytti Hakametsän katsomot voitonhuutoihin. KOOVEEn 2in1 -lipputarjous sai uuden käsitteen, kun yhden pelin hinnalla saikin kaksi peliä.

Avauserä:

KOOVEE aloitti todella terävästi ja iski avausmaalin jo 16 pelisekunnin jälkeen. Maalin viimeisteli Santtu Hakanen, joka oli imatralaisilta unohtunut vapaaksi pisteiden välliin. Mainion syötön tarjoili jälleen kerran pudotuspelien pistepörssiykkönen Okko Kangasniemi.

Maalin jälkeen ote siirtyi Ketterälle, joka pääsi kaksikin kertaa yrittämään tasoitusta ylivoimalla. KOOVEE kuitenkin puolusti erittäin tiiviisti, eikä vieraille mitään todella vaarallisia paikkoja syntynyt vahvasta pyörityksestä huolimatta.

Vieraat painoivat peliä KOOVEEn päätyyn ja lopulta tasoitusosumakin näki päivänvalon. Asialla oli konkarihyökkääjä Elmeri Kaksonen, joka vastahyökkäyksen päätteeksi pääsi yllättämään Reima-Ville Roosin vanhanaikaisella.

Erän loppu oli jälleen KOOVEEn hallintaa ja johto-osuma kävi useammankin kerran todella lähellä. Severi Auvisen mainiot torjunnat pitivät pelin kuitenkin tasalukemissa summeriin saakka.

Toinen erä:

Toinen erä oli tiivistä pudotuspelikiekkoa, jossa laukaisupaikat pimitettiin vastustajalta molemmin puolin. Nyt oli KOOVEEn vuoro yrittää ylivoimalla, tilaisuuksia siunaantui peräti kolme. Ketterän puolustus pelasi aivan yhtä tiiviisti kuin kotijoukkueenkin, eikä todella vaarallisia tilanteita saanut KOOVEEkaan ylivoimalla aikaiseksi.

Ketterä sen sijaan sai alivoimalla loistavan maalintekopaikan, kun Mestiksen tehokkaimpiin hyökkääjiin lukeutuva Henri Karjalainen karkasi läpiajoon. Roosin oikea patja toimi kuitenkin kuin kobran kieli ja ohjasi jäänuoliaisen turvallisimmille vesille kulmaan.

Molemmat joukkueet ehkä turhaan pyrkivät hakemaan hyvää laukaisupaikkaa. Pudotuspelissä usein maalit syntyvät maalinedustalta jonkun hässäkän seurauksena, joten ehkä kiekkoa olisi pitänyt toimittaa vaan enemmän maalille. Joka tapauksessa Hakametsässä nähtiin vauhdikasta ja eteenpäin pyrkivää kiekkoilua molemmilta joukkueilta.

Kolmas erä:

Kolmannessa erässä saatiinkin taas maaleja aikaiseksi. Maalinteon aloitti Ketterä, kun Janne Kettusen ovela rystynosto yllätti Roosin ja vieraat siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon. Tasoitus syntyi kuitenkin nopeasti KOOVEEn pelatessa ylivoimalla. Santeri Aalto oli jätetty maalin kulmalle aivan yksinään, josta hän nousi maalinedustalle ja nosti kiekon hallitusti amaalin kattoon.

Ketterän kuitti tuli nopeasti, kun Jesse Liuksiala onnistui maalinedestä sörkkimään kiekon Roosin varusteiden alta yli maaliviivan. Yksi pieni painiottelukin nähtiin, kun Karri Aho ja Joona Lankinen selvittelivät hetken aikaa välejään. Lapsuusvuosien nassikkapainit eivät olleet Ahon kohdalla menneet hukaan, sen verran näyttävän selätyksen hän sai aikaiseksi.

KOOVEE osoitti jälleen vahvaa voitontahtoaan ja iski vielä uudestaan tasoituksen. Sen viimeisteli todellinen kevään pelaaja Jere Kivimäki, joka pamautti Elias Ruusun nappisyötöstä suoraan kiekon ohi Auvisen.

Jatkoerä 1:

Ketterä hallitsi hienokseltaan jatkoerää ja KOOVEE joutui pitkiä jaksoja pelkästään puolustamaan omaa maalia. Sen joukkue tekikin erinomaisesti eikä vieraat painostuksestaan huolimatta saaneet maalia aikaiseksi. Kerran toki ylärimalaukausta ihasteltiin kuvanauhaltakin, mutta ei siitä millään maalia saatu aikaiseksi.

KOOVEElla oli jatkoerän lopussa oma mahdollisuutensa ylivoimalla ratkaista ottelu, mutta tiiviisti puolustanut Ketterä sai myös oman maalinsa tilkittyä ja ratkaisu siirtyi seuraavaan jatkoerään. Tänään peli ratkastaisiin pelaamalla maaliin asti.

Jatkoerä 2:

Käsikirjoitus oli pitkälti sama kuin edellisessä jatkoerässä, Ketterä painosti ja KOOVEE puolusti. Roos joutui maalillaan urakoimaan oikein kunnolla, mutta napsi kiekot toisensa jälkeen varmasti hanskaansa.

KOOVEE omat hyökkäykset olivat vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista ei kuitenkaan onnistuttu maalia tekemään. Jälleen yhden ylivoimankin joukkue sai, mutta sekin jäi hyödyntämättä.

Jatkoerä 3:

Huikea draama näytti jo jatkuvan neljänteen jatkoerään, kun molemmat maalivahdit olivat aivan liekeissä maaleillaan. KOOVEE sai jälleen kaksi ylivoimaakin kokeilla maalintekoa, mutta niillä ei vielä onnistumista tullut. Roos joutui venymään muutamaankin otteeseen parhaimpaansa, mutta nuori maalivahti suoriutui tehtävästää loistavasti.

Pelikello pysähtyi lopulta lukemaan 118.13, kun Perttu Aho viimeisteli voittomaalin. Hänelle palkinnon soi erittäin mielellään, hän teki hartiavoimin töitä kahteensuuntaan läpiottelun.

Sarja jatkuu heti huomenna, tällä kertaa Imatralla. Mielenkiintoista nähdä, miten pelaajat saavat itsensä palautettua tämän hurjan taistelun jälkeen. Perjantaina pelataan sarjan neljäs ottelu jälleen Hakametsässä. Jälleen luvassa jännitystä koko rahan edestä!