Huikeaa draamaa Lappeenrannassa -KOOVEE ryösti avausvoiton Ketterästä

Ketterä – KOOVEE 1-0 (1-0,1-2,2-2, 0-1) 1.JE

Mestiksen puolivälierät alkoivat KOOVEEn osalta Lappeenrannassa, missä Imatran Ketterä halusi sarjan kotiottelunsa pelata. Halliin olikin saapunut huikeat 2532 katsojaa seuraamaan jännittävää ottelua. Varsinainen draaman kaari Kisapuistossa nähtiinkiin, ilo ja suru vaihteli kannattajien mielissä alusta loppuun saakka.

Rosvokopla nimeltä KOOVEE iski jälleen! Neljästä pudotuspelistä on kolme päättynyt voittoon. Kaikki vieläpä vieraskentillä ja jatkoerissä. On tämä kiekkokevät vaan hurjaa aikaa!

Avauserä:

Ylivoimaisena ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Ketterä oli kieltämättä aavistuksen verran hallitsevampi osapuoli erässä. KOOVE oli tähän asennoitunutkin ja keskittyi puolustamaan tiiviistä.

Molemmat pääsivät kertaalleen ylivoimalle. KOOVEE ensin yritti avausosumaa tehdä, mutta ei onnistunut ohittamaan Santeri Lipiäistä isäntien maalilla. Ketterä puolestaan hyödynsi oman miesylivoimansa, kun Hannes Häkkilän viivalaukaus yllätti maskissa olleen Reima-Ville Roosin.

Toinen erä:

Vaikka KOOVEE jälleen olikin enemmän puolustusasemissa koko erän, merkittiin joukkueelle erävoitto. Tasoitus syntyi erän alkuminuuteilla, kun Emil Järventie kaadettiin sääntöjenvastaisesti läpiajotilanteessa ja tuomarit näytttivät rangaistuslaukausta. Sitä lähti laukomaan taikurimainen Okko Kangasniemi, jonka rankkarilla K-Vantaa lopulta kaatui torstaina. Hidas vauhti ja näyttävät veivaukset saivat Lipiäisen sellaiseen liikkeeseen, että Kangasniemi rystyltä nosti kiekon hallitusti maaliin.

Ketterä siirtyi uudelleen johtoon, taas ylivoimalla, Tällä kertaa asialla oli Mikko Haaparanta, jonka laukaus neliön keskeltä meni kahden tolpan kautta lopulta maaliviivan väärälle puolelle.

KOOVEE kuitenkin nousi takaisin tasoihin, kun hyökkäystä tukemaan lähtenyt Elias Ruusu sai syötön Järventieltä. Hiukan mukana oli tuuriakin ja taisi jonkun pompun ottaa ketteräläisen varusteistakin, mutta kaikki kuitenkin lasketaan.

Kolmas erä:

Tämän erän käsikirjoitusta ei olisi pystynyt laatimaan parhainkaan Hollywoodin käsikirjoittaja, niin upea draaman kaari erässä nähtiin. Sanonta “ryöstää lapselta tikkari suusta” tuli hyvin selväksi varsinkin erän loppuvaiheilla.

KOOVEE ehti pelata kevään pudotuspelejä peräti 244minuuttia ja siihen vielä seitsemän sekuntia päälle, ennen kuin joukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon! Siinä oli kuitenkin kolme kokonaista ottelua takana, joista kaksi vieläpä voitettua. Tuon ihmeteon viimeisteli elämänsä kevättä pelaava Oskari Kantola. Maalia edelsi kuitenki monta hienoa syöttöä, joten iso plussa koko joukkueelle.

Tämän jälkeen Ketterän painostus korostui entisestään. KOOVEE puolusti tiukasti ja järkevästi ja Roosin torjuntoja tarvittiin moneen otteeseen. Kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä ottivat isännät maalivahdin pois. Maalinteossa onnistui kuitenkin KOOVEE. Kangasniemi riisti kiekon punaviivalla ja siirsi kiekon hallitusti tyhjään maaliin. Hätäisimmät jo poistuivat tässä kohtaa hallista, luullen voiitajan jo selvinneen.

Ketterä osoitti oman henkisen vahvuutensa ja punnersi vielä itsensä tasoihin vain 40 sekunnissa. Hiukan sitä auttoi Kangasniemen saama kaksiminuuttinen tasan kaksi minuuttia ennen erän päätöstä. Tämän jäähyn aikana onnistui Elmeri Kaksonen ohjaamaan kiekon Roosin. Vielä kun Väinö Liikanen onnistui iskemään tasoituksen, joutui kooveelaiset toteamaan voiton valuneen käsistä, ainakin hetkeksi.

Jatkoerä:

Vielä kun suuri osa paikalle jääneistä katsojista oli vasta saapumassa takaisin katsomoon, iski KOOVEE salamamaalin. Ainoastaan 11 sekuntia aloituksesta ehdittiin pelata, kun Joona Korhonen pyssytti Kangasniemen lättysyötön suoraan etukulmasta sisään. Joskus urheilu on todella tylyä, ja tänään imatralaisten mielestä ottelun lopetus oli todellakin sitä.

Sarja jatkuu tiistaina Hakametsässä, jolloin on KOOVEEn vuoro isännöidä Ketterää. Varmasti silloinkin nähdään huikeaa draamaa alusta loppuun saakka. Hallitseva mestari on nyt ärsytetty ja janoaa sarjan tasoitusta enemmän kuin tosissaan. Tiistain ottelua et sinäkään halua jättää väliin!