Katkera tappio jatkoajalla Forssasta

FPS – KOOVEE 3-2 (0-2,1-0,1-0,1-0) JA

Etukäteen oli tiedossa, että FPS:n taisteluasenne on kohdillaan eikä joukkuetta ole helppoa kotihallissaan voittaa. KOOVEE oli kiinni voitossa lähes ottelun loppuun asti, kuusi sekuntia erotti joukkueen kolmesta pisteestä.

Avauserä:

KOOVEEn ottelun alku oli vaikea, sillä joukkue joutui tappamaan kaksi lähes peräkkäistä jäähyä ensi minuuttien aikana. Alivoimapeli kuitenkin toimi hyvin ja takaiskuilta vältyttiin. Kun jäähyt oli kärsitty, pääsi KOOVEE nauttimaan avausmaalin tekemisestä.

Sen lirutti erikoisten maalien erikoismies Aku Kinnari maalivahti Petrus Lintosen jaloista maalin ohi luistellessaan. Syöttöpisteet annettiin Jakub Kosille ja Santeri Aallolle. Toisen maalinsa KOOVEE iski päästessään ylivoimalle, asialla oli Okko Kangasniemi. Hänelle esityön tekivät Oskari Kantola ja Samu Markkula.

Enempää maaleja ei erässä nähty, vaikka molemmilla oli vielä yhdet ylivoimatkin pelattavinaan. Erässä tuomittiin peräti viisi kaksiminuuttista, joten melko rikkonainen erä kaikenpuolin oli.

Toinen erä:

Toinenkin erä alkoi KOOVEElla alivoimaisena, mutta tuonkin jäähyn joukkue selvitti mainiosti. FPS nosti luisteluvauhtiaan ja muutti karvauspeliään aggressiivisemmaksi, mikä välillä aiheutti KOOVEElle vaikeuksia päästä omalta alueelta pois.

Kamppailu tärkeistä pisteistä alkoi näkymään myös yhä fyysisempänä pelinä. Molemmat joukkueet alkoivat taklaamaan huomattavasti enemmään. Peli koveni, mutta pysyi silti reiluna. Erän loppupuolella isännät saivat lopulta kuparisensa rikottua, kun Mika Huhtasalon laukaus yllätti maskissa olleen Samu Pakarisen.

Kolmas erä:

Kolmannessa erässä nähtiinkin todella vauhdikasta kiekkoilua. Viivelähtöjä tai pitkiä hyökkäyksiä ei kumpikaan joukkue ehtinyt edes miettiä. Peli aaltoili päädystä toiseen, tarjoten molemmille ihan maukkaita maalipaikkojakin.

KOOVEE pystyi erän loppuvaiheilla paineistamaan FPS:a hyvin, eivätkä isännät päässeet ottamaan maalivahtia pois kuin vasta puoli minuuttiia ennen summeria. Se tosin riitti, sillä vain kuusi sekuntia ennen erän päättymistä FPS iski tasoituksen, asialla oli ruotsalaishyökkääjä Emil Ström.

Jatkoaika:

Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti maalia ja FPS siinä lopulta onnistui. Kultakypärä Miku Ronkainen laukoi suoraan voiteusta b-pistealoituksesta kiekon etunurkkaan ja sinetöi näin FPS:lle voiton.

KOOVEE jatkaa pelaamistaan heti lauantaina, kun Hakametsään saapuu vieraaksi KeuPa HT. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!