Kenttämestarin erikoinen auttoi Ketterän voittoon

KOOVEE – KETTERÄ 2-3 (2-2,0-1,0-0)

KOOVEElla oli ennen ottelua matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan neljä pistettä ja tuota eroa joukkue lähtikin kaventamaan. Hyvästä taistelusta huolimatta ei pisteitä saatu Hakametsään jäämään yhtään.

Erä 1:

Heti ensimmäisellä minuutilla Ketterä pääsi ylivoimalle, mutta KOOVEEn puolustus Verneri Virtasen johdolla kesti vieraiden rynnistyksen. KOOVEE tyytyi tämän jälkeenkin puolustamaan tiukasti ja iskemään vastahyökkäyksillään.

KOOVEEn karvauspelaaminen aiheutti Ketterälle yllättävän paljon harhasyöttöjä sekä kiekonmenetyksiä. Tällaisestä KOOVEE iskikin ottelun avausmaalin, kun kultakypärä Tomi Purmola nappasi kiekon ja syötti takatolpalle luistelleelle Joona Lehtiselle mainon syötön.

Johtoa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä reilun puolen minuutin päästä Ketterä tasoitti hieman onnekkaasti. Virtasen torjunnasta kiekko kimposi korkeuksiin ja putosi aivan maaliviivan tuntumaan ja siitä vielä viivan väärälle puolelle.

Vieraat siirtyivät vielä parin minuutin päästä johtoon, kun Jani Taskula pääsi läpiajoon kotijoukkueen pelaajien kaatuessa hyökkäyssinisen kamppailussa. Tämän jälkeen peliä pelattiin pitkälti KOOVEEn päädyssä, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin KOOVEE.

KOOVEE hyödynsi tilaisuutensa vastahyökkäykseen, kun Jere Kivimäki ja Samu Markkula karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Kivimäki tarjoili ja Markkula viimeisteli tarkalla laukauksellaan tuoden isännät jälleen tasoihin.

Erä 2:

Erä alkoi KOOVEEn alivoimalla, jatkui hetken tasavajaalla ja vielä KOOVEEn ylivoimallakin, mutta maaleja ei tilanteista saatu aikaiseksi. Käsikirjoitus noudatti pitkälti avauserän kaavaa, Ketterä piti kiekkoa ja KOOVEE vaani vastahyökkäyksiä.

Virtanen oli maalillaan täystyöllistetty, saaden toki hyvää taustatukea tiiviisti puolustaneelta joukkueeltaan. Yhtä vieraiden tolppalaukausta katsottiin lyhyt hetki kuvanauhalta, mutta maaliksi sitä ei saatu käännettyä.

Erän punolen välin jälkeen onnetar osoitti olevansa aavistuksen enemmän vieraiden puolella. Ketterän päätykiekko pomppasi yllättävästi päätylaidasta aivan maalin eteen, ja maalin taakse kiekkoa pysäyttämään menneelle Virtaselle tuli kiire. Aivan täydelliseen torjuntaan hän ei ehtinyt ja vieraat pääsivät näin jälleen johtton.

Erä 3:

Takaa-ajajana erään tullut KOOVEE muutti pelitapaansa huomattavasti hyökkäävämmäksi ja Hakametsässä nähtiinkin erittäin hyvä kamppailu pisteistä. Tiukkoja tilanteita nähtiin molemmilla maaleilla ja kahdesti jouduttiin kuvanauhalta mahdollista osumaa tarkistamaan.

Yhtään hyväksyttyä maalia ei päätöserässä kuitenkaan nähty, vaikka KOOVEEn vahva painostus lopussa sai aikaan vaarallisia tilanteita. Joukkueelta kuitenkin erittäin hyvä taistelu, joka tällä kertaa ei kuitenkaan tuottanut kaivattua tulosta.

Pelit jatkuvat lauantaina, jolloin KOOVEE matkaa Forssaan FPS:n vieraaksi. Ero kymmenentenä olevaan KeuPa HT:hen on edelleen neljä pistettä ja mahdollisuudet pudotuspeleihin on vielä olemassa.