KOOVEE aloitti viikon komeasti kotivoitolla – Tehot löytyivät päätöserässä

KOOVEE – FPS 4-3 (1-2,1-0,2-1)

Tämä viikko alkoi KOOVEEn osalta Hakametsästä, minne joukkue sai vieraakseen FPS:n Forssasta. Vieraat olivat tapansa mukaan vaikea vastustaja ja KOOVEE joutui täyden työn tekemään kolmen pisteen eteen.

Voitollaan KOOVEE kavensi eroa kuudentena olevaan IPK:hon ja on nyt kahdeksan pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta. Kevät tulee ja pisteiden merkitys korostuu, vaikkakin sama määrä pisteitä peleistä on jaossa. Elämme jännittäviä kiekkohetkiä!

Avauserä:

KOOVEElla oli tarkoituksenaan ottaa pelin hallinta heti alusta alkaen itselleen, mutta saikin kylmää vettä niskaansa heti avausminuutilla. Epäonnistunut biljardisyöttö oman maalin takaa pomppasikin suoraan maalin eteen luistelleelle Aapo Alapuraselle, joka napakasti siirsi kiekon ohi Samu Pakarisen.

Vieraat saivat maalinsa jälkeen luotua painetta muutoinkin KOOVEEn alueelle, jota tosin vauhditti kaksi alivoimaakin. Ne kestettyään sai kotijoukkuekin omia hyökkäyksiään vihdoin aikaiseksi ja tasoituskin onnistui tismalleen erän puolessa välissä.

Tasoituksen laukoi tarkasti pitkästä aikaa peliminuutteja saanut “kultaranne” Adam Wolin, jolle esityön tekivät Verneri Metsänen ja Jesse Pelamo. KOOVEE kuitenkin joutui jälleen alivoimalle, jonka aikana vieraat pääsivät uudelleen johtoon. Sen pääsi tekemään vasta toista otteluaan FPS:ssa pelaava ruotsalaishyökkääjä Emil Ström.

Erän loppupuolella nähtiin pienimuotoinen välienselvittely kapteeni Jeremi Wehmaksen ja viime kaudella KOOVEEssa pelanneen Eemeli Mäen kesken. Kaverukset selvisisivät nujakoinnistaan kahden minuutin jäähyillä.

Toinen erä:

Nyt KOOVEE ei antanut vieraille mahdollisuutta erän alussa yllätykseen, vaan painoi itse peliä vastustajan maalille. Tämä pakottikin forssalaiset rikkomaan ja KOOVEElle tarjottiin erän aikana kolesti mahdollisuus ylivoimaosumaan.

KOOVEE pyöritti peliä jälleen näyttävästi, varsinkin ylivoimillaan. Laukauksiakin joukkue sai aikaiseksi, mutta sihti ei ollut aivan paras mahdollinen. Eetu Niemisen rintapanssari joutui erän tulituksen aikana kohtuullisen koville. Tuntui ettei tolppaa lähemmäksi maalia kiekkoa saada millään.

Tasoitusosuman KOOVEE kuitenkin sai aikaiseksi puolitoista minuuttia ennen erätaukoa, juuri kun forssalaisten erän kolmas jäähy oli päättynyt. Wehmas syötti kauden avauspeliään pelanneelle Miro Hoviselle, jonka tulisen jäänuoliaisen Aku Kinnari näppärästi ohjasi aivan Niemisen nenän edestä maaliin.

Kolmas erä:

Päätöserässä ei vauhti ainakaan vähentynyt kahdesta aikaisemmasta, vaan kamppailu jatkui sekä vauhdikkaana että kontakteja sisältäen. KOOVEE pääsi ensimmäistä kertaa johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Johto-osuman kauhoi maaliin Santeri Aalto maalille toimitetusta irtokiekosta.

Nyt oli FPS:n vuoro painaa päälle maalia hakien. Siinä he myös onnistuivat ylivoimalla, kun Joona Tala laukoi viivalta takanurkkaan. KOOVEE oli kuitenkin päättänyt ottelusta täydet kolme pistettä napata ja sen se myös teki. Kinnari oli maalin nurkalla hereillä ja nappasi irtokiekon verkon perukoille, esityön tekivät Aalto ja Vili-Jesperi Aalto.

FPS pääsee yrittämään revanssia jo tämän viikon perjantaina, kun on KOOVEEn vuoro vierailla Forssassa. Lauantaina pelataankin taas Hakametsässä, kun KeuPa HT saapuu kylään. Ottelu on myös Perheliikuntakeskus Hipan tarjoama perhepeli, jossa on toimintaa ja tapahtumia myös perheen pienimmille.