KOOVEE jäi Karhun kynsiin

KOOVEE – IPK 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)

Hakametsän tiistaipaineista olikin odotetavissa tiukkaa ja tasaista vääntämistä, ja sitä myös saatiin. Iisalmelaiset karhut olivat kuitenkin tänään vahvempia ja ryöstivät kaikki pisteet mukaansa.

Avauserä:

IPK sai ottelun alussa hallinnan itselleen, kun se pääsi ylivoimalle jo kahden minuutin kohdalla. Veikka Haloselle pedattiinkin loistava paikka avausmaalin tekemiseen, mutta hän onnistui ainoastaan pyyhkimään kiekosta lumet päältä.

Myös KOOVEEn åaras paikka siunaantui ylivoimalla. Maalia pääsivät yrittämään sekä Santtu Hakanen että Aku Kinnari, mutta Eetu Randelin vieraiden maalilla pystyi ne torjumaan. Molempien joukkueiden ykköskentälliset peliä parhaiten pystyi hyökkäyspäädyssä pyörittämään, mutta puolustuspelaaminenkin oli molemmilla joukkueilla kunnossa.

Avausosuman IPK teki hiukan erän puolen välin jälkeen, hiukan onneakin heillä mukana oli. Noel Pietilä laukoi ja seurasi omaa laukastaan, mutta tänään torjuntavuorossa olleen Reima-Villen Roosin pudottaman kiekon taisivat omat puolustajat vahingossa tökkäistä maaliviivan väärälle puolelle.

Aivan erän lopussa oli IPK:lla paikkansa tehdä toinenkin osuma, mutta sen KOOVEEpystyi selvittämään. Tomi Iso-Mustajärvi tosin otti tilanteessa jäähyn, eli KOOVEE joutui toisen erän aloittamaan vajaalla.

Toinen erä:

Toisessa erässä nähtiinkin maaleja molemmilta joukkueilta ja hyviä paikkoja jäi vielä käyttämättäkin. Maalinteon aloitti IPK, juuri kun KOOVEE oli päässyt täysilukuiseksi. Otto Huttunen laukoi ja pahassa maskissa ollit Roos kadotti näköyhteyden kiekkoon juuri ratkaisevalla hetkellä.

KOOVEE sai melko nopeastri kavennuksen aikaiseksi, kun Markus Västilä katkaisi vieraiden hyökkäyksen keskialueella ja vapautti Samu Baun läpiajoon. Bau ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon Randelinin jalkojen välistä maaliin.

Ennakossa jo varoiteltiin IPK:n vaarallisesta ylivoimasta, ja siitä myös nähtiin liiankin hyvät esimerkit. Vieraat pääsivät kahden miehen ylivoimalla ja tulosta alkoi syntyä. Ensin Ville Sippala iski kauden yhdeksännen osumansa ja vielä yhden miehen ylivoimalla onnistui Atte Karppinen.

KOOVEEkin pääsi ylivoimaa pelaamaan ja loi useita läheltä piti -tilanteita, mutta IPK:n puolustus pystyi kiekot siivoamaan maalinedustalta pois. Kunnes Santtu Hakanen väänsi itsensä maalille ja IPK:n puolustajan hänet kaataessaan liu’utti kiekon maaliin. Syöttöpisteet ansaitusti Samu Markkulalle ja Jeremi Wehmakselle.

Kolmas erä:

KOOVEE lähti voimakkaasti hyökkäyksiin panostaen kirimään vieraiden kahden maalin johtoa kiinni. Päätöserässä nähtiinkin todella vauhdikasta jääkiekkoa molemmilta joukkueilta, sillä IPK ei suostunut pelkästään puolustamaan johtoaan. KOOVEE selkeästi pyrki toimittamaan kiekkoa maalille normaalia enemmän, mutta vieraiden vahva puolustus pystyi maalinsa pitämään päätöserässä koskemattomana.

Kesken hyvän KOOVEEn kirin sai IPK pidemmän hyökkäyksen aikaiseksi ja näytti miten maalin voi tehdä pienestäkin kulmasta. Kolmannen polven kiekkoilija 19-vuotias Konsta Kapanen yllätti Roosin nostamalla kiekon yli hänen olkapäänsä melkoisen pienestä kulmasta.

KOOVEE haki vielä kuumeisesti kavennusosumaa, mutta tällä kertaa eväät eivät riittäneet IPK:n puolustusta murtamaan. Päävalmentaja Miikka Kuusela ei todellakaan ollut tyytyväinen suojattiensa toimintaan:

Oltiin tänään melkoisen huonoja. Hävittiin luistelussa ja kaksinkamppailuissa, vaikka se oli päivän teemana. Kyllä tässä täytyy mietintämyssyä päähän laittaa, tänään ei oltu rehellisesti sanottuna lähelläkään.

Mietintämyssyä tarvitaankin samantien, sillä lauantaina pelataan jälleen. Silloin Hakametsään saapuu FPS, jolta pisteet täytyy pystyä jo ottamaan.