KOOVEE kaatui K-Espoolle saappaat jalassa jatkoajalla

KOOVEE – K-Espoo 3-4 (2-1,0-2,1-0,0-1)JA

Hakametsän perjantai-illassa nähtiin erittäin vauhdikas KOOVEEn ja K-Espoon välinen kohtaaminen. KOOVEE oli saanut viikon verran harjoitella edellisen pelinsä jälkeen, kun taas sarjan kärjessä oleva K-Espoo oli tiistaina jo pelannut TUTO:a vastaan.

Avauserä:

Espoolaiset aloittivat ottelun hyvinkin vauhdikkaasti ja saivat pidettyä painetta KOOVEEn päädyssä ennsimmäisen vaihtokierron ajan. Sen jälkeen aukesivat kotijoukkueenkin jalat ja yhä useammin vaarallisia tilanteita nähtiin vierasmaalilla.

KOOVEE joutui erän alkupuolella tappamaan yhden jäähynkin, mutta sen aikana eivät espoolaiset saaneet maalipaikkaa luotua. Erän puolenvälin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali ja siitä vastasi KOOVEE. Kapteeni Jeremi Wehmas sai omassa päädyssä kiekon ja näki, kuinka snaipperi Vili-Jesper Koivula oli jo menossa toisella laidalla kohti vastustajan päätyä. Upea millintarkka syöttö napsahti Koivulalle lapaan, jonka jälkeen takajalka ilmaan ja viuhuvalla rannepiiskalla kiekko aivan takatolpan juureen.

Puolitoista minuuttia myöhemmin onnistuivat vieraat tasoittamaan, kun Leevi Kinnunen pääsi ohjaamaan kiekon ohi pahassa maskissa olleen Samu Pakarisen. KOOVEE oli loppuerän hallitsevampi osapuoli ja espoolaiset joutuivat koventamaan otteitaan pitääkseen isännät kurissa. Tämä kuitenkin tuli heille kalliiksi.

KOOVEE pääsi kahdesti ylivoimaa pelaamaan ja ensimmäinen niistä tuotti myös johto-osuman. Samu Markkula pääsi täysin vapaasti laukomaan pisteiden välistä Okko Kangasniemen mainiosti syötöstä kiekon ohi Jani Lampisen. Toisellakin ylivoimallaan KOOVEE sai luotua useitakin hyviä tilanteita, mutta enää ei kiekkoa kuitenkaan maaliin asti saatu.

Toinen erä:

Erä alkoi KOOVEEn kannalta mukavasti, kun avausminuutilla espoolaisille tuomittiin ja jäähy. Ylivoima kyllä pyöri jälleen hyvin, mutta tulostaululle asti sillä vaikutusta ollut. Jäähyn jälkeen ote siirtyi espoolaisille, jotka saivat puristettua pykälän tai pari lisää omaan pelaamiseensa.

KOOVEE joutui pitkiä jaksoja pelkästään puolustamaan, mutta onnistui siinä kohtalaisen hyvin. Vasta kun vieraat pääsivät ylivoimalle, saivat he palkkion pyörityksestään. Joni Piipponen pääsi irtokiekosta nostamaan kiekon maaliin ja tuomaan joukkueensa tasoihin.

Toiselle tauolle mentiin lopulta espoolaisjohdossa, kun Oskari Utriainen hyödynsi vaihtoaition sijainnin hyökkäyaslueella ja pääsi aivan vapaasti laukomaan kiekon ohi Pakarisen. Osuma oli Utriaiselle uran ensimmäinen maali Mestiksessä.

Kolmas erä:

KOOVEE tuli huomattavasti toista erää paremmalla liikkeellä kolmanteen erään. Tämä tuotti myös nopeasti tulosta, kun Aku Kinnari yllätti Lampisen maalin takaa. Tilannetta tarkasteltiin kuvanauhaltakin, joka vahjvisti kiekon ylittäneen maaliviivan kokonaan.

Toinen erä oli erittäin vauhdikas ja sisälsi paljon kamppailuita ja vahvoja tunteita. Toisenkin kerran KOOVEEn osumaa katsottiin kuvanauhalta, mutta tällä kertaa kiekosta jäi osa vielä maaliviivan päälle eikä osumaa hyväksytty.

Jatkoajalle KOOVEE joutui lähtemään alivoimaisena, kun puoli minuuttia ennen erän loppumista Kangasniemelle tuomittiin kakkonen koukkaamisesta. K-Espoo ei vielä erän aikana onnistunut ylivoimaa hyödyntämään, mutta jatkoaajan alussa vieraat pääsivät voittomaalin tekemään. Asialla oli huippukautta pelaava puolustaja Atro Leppänen, jolle osuma oli jo kauden 19.

Yhteenveto:

KOOVEElta erittäin hyvää pelaamista ja taistelua, vaikka toisessa erässä espoolaiset hallitsivat mielin määrin. Taisteluilme oli joukkueella hyvä ja joukkue olisi ansainnut ehkä toisenkin pisteen, mutta tyytyväinen voi olla tähän yhteenkin pisteeseen.

Sisu-puukon, jos sellaista olisi jaossa, saisi ehdottomasti Santeri Sillanpää. Silli blokkasi avauserässä jalallaa todella kovan laukauksen, ja miehen ilmeestä ja liikkumisestä näki sen tehneen kipeää. Päätöserässä hän sai vielä kiekon nenänsä alle ja poistui verta hanskaan keräten pukukopin puolelle paikattavaksi.

Pelit jatkuvat heti kun huomenna, kun Kajaanin Hokki saapuu Hakametsään KOOVEEn vieraaksi. Hokki kärsi tänään hiukan yllättäen tappion Peliitoille, joten saapuu varmasti ärsytettynä vierailulle.

Mikäli vauhdikas, viihdyttävä sekä tunteita nostattava jääkiekko kiinnostaa, saavu Hakametsään klo 17 alkavaan otteluun kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!