KOOVEE korkkaa sarja-avauksen kotivoitolla TUTO:sta 4-3

koovee – tuto   4 – 3 (3-0, 1-0, 0-3)

Mestiksen kauden avauskierroksella Hakametsässä kohtasivat legendaariset kiekkoseurat KOOVEE ja TUTO Hockey. Isäntäjoukkue aloitti todella vahvasti, mutta ote herpaantui loppua kohden ja turkulaiset olivat todella lähellä pilata KOOVEEn illan. TUTO nousi päätöserässä 4-0 tappioasemasta 4-3 tilanteeseen, tehden kaikki kolme maaliaan pelaten ilman maalivahtia. Kauaksi ei tasoitusosumakaan jäänyt, mutta KOOVEEn onneksi pelikellosta loppui aika juuri sopivalla hetkellä.

1.erä:

KOOVEE aloitti erän väkevästi, eikä ottelua ehdittu käydä kuin vajaa kaksi minuuttia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran TUTO:n maalissa. Maalin iski ensimmäistä mestisotteluaan pelannut Ville Pelttari, joka lähes nollakulmasta yllätti turkulaisten maalilla olleen Waltteri Urpolahden. Syötön tarjoili Elias Elomaa. Toisen maalin taituroi puolestan kanadalaisvahvistus Liam Finlay, joka ensin riisti taidokkaasti kiekon pois turkulaispuolustukselta ja tämän jälkeen namutteli kiekon ohi Urpolahden. Lukemat 3-0 karkasi tekemään Santeri Sillanpää, juuri kun KOOVEE oli kestänyt alivoimatilanteen. Lauri Huhdanpää antoi hänelle vapauttavan syötön. KOOVEE oli erässä selkeästi hallitsevampi, mutta torjunnat menivät kuitenkin melko tasan. Kimmo Rautiainen KOOVEEn maalilla yhdeksän torjuntaa ja Urpolahdelle toisessa päädyssä kahdeksan.

2. erä:

Tämä erä alkoi selvästi tasaisimmissa merkeissä. Peli aaltoili päästä toiseen ja KOOVEE sai otteen pelistä vasta päästyään kahden miehen ylivoimalle. Finlay iski tarkalla rannelaukauksellaan kiekon ohi Urpolahden ja näin isännille jo 4-0 johto. Syöttäjinä Niko Lahtinen ja Joona Koppanen. Tässä tilanteessa Urpolahti luisteli myös pois maaliltaan ja tilalle tuli Mikko Salmenoja. Maalin jälkeen ote siirti jälleen KOOVEElle ja vaihto toisensa jälkeen pystyi isäntäjoukkue peliä pyörittämään vieraspäädyssä. Pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja hiljalleen myös TUTO pääsi takaisin peliin mukaan. Vieraat eivät kuitenkaan maalinteossa onnistuneet, vaikka kertaalleen tolpan saivatkin kilahtamaan. Torjunnat menivät lopulta tasan; Rautiainen jälleen 9, vierailla Urpolahdelle kuusi ja Salmenojalle kolme.

3. erä:

Päätöserään vierasjoukkue tuli tiukalla asenteella ja he saivatkin hienoisen otteen erän alussa. Rautiainen joutui maalillaan venymään välillä paraatitorjuntoihin pitääkseen maalinsa koskemattomana. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaakin, mutta tulosta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Erän puolenvälin paikkeilla joutuivat jäähyluukkujen saranat koville kun pelaajia komennettiin vuorotahtiin jäähyboxiin. TUTO:n valmentaja Antti Virtanen teki rohkean ratkaisun kahdeksan minuuttia ennen erän loppumista. Joukkueiden ollessa tasavajaalla, otti hän maalivahdin pois ja lähti hakemaan kavennusta. Riski tällä kertaa kannattai ja Jere Karlsson onnistui vieraiden maalitilin avaamaan. KOOVEElta hiukan meni pasmat sekaisin ja TUTO pystyi siirtämään paineen isäntien päätyyn. TUTO otti maalivahdin pois uudelleen reilu kolme minuuttia ennen loppua. Pyöritys oli vahvaa  ja KOOVEE joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. TUTO onnistuukin vielä peräti kahdesti iskemään kiekon isäntien verkkoon ja on viimeisellä sekunnila jopa lähellä tasoittaa pelin, mutta ainoastaan lähellä. Kotivoitto kirjataan siis luvuin 4-3. Torjunnat Rautiaiselle 13 ja Salmenojalle ainoastaan yksi.

KOOVEE matkaa huomenna perjantaina Forssaan FPS:n vieraaksi ja Hakametsässä pelataan viikon päästä torstaina. Silloin vastaan luistelee K-Vantaa.