KOOVEE nappasi tärkeät pisteet voittamalla Hokin

koovee   –   hokki   4 – 2 ( 1-0, 3-1, 0-1)

KOOVEE aloitti pelin siitä, mihin se perjantaina jäi, eli aktiiviseen liikkumiseen ja energiseen hyökkäämiseen. Kolmen minuutin kohdalla KOOVEEn nuoriso-osasto iski avausmaalin. Karri Aho laukoi siniseltä tarkasti aivan takatolpan juureen ja teki näin mestisuransa ensimmäisen osuman. Syöttöpisteet Lassi Korpelalle sekä ensimmäistä otteluaan mestiksessä pelanneelle Antoine Herpinille. Maalin jälkeen Hokkikin pääsi asteittain peliin paremmin mukaan, mutta kajaanilaisten pelaamisesta huokui hätäily ja hosuminen. KOOVEEn puolustus Ville Kolppasen johdolla sai pidettyä vastustajien maalisaldon nollilla.

Karri Aho iski uransa ensimmäisen mestismaalin.

Toisen erän alussa saatiin heti jobin postia, kun Herpin heittäytyi blokkaamaan vastustajan laukausta, joka osui lopulta nuorukaisen kämmennen alueelle. Tämä poisti loistavaa debyyttiään tekevän ranskalaisnuoren kokoonpanosta loppupelin ajaksi. Myös kultakypärää kantava Janne Seppästä jouduttiin taluttamaan pois kaukalosta, kun Juho-Ville Kyllönen taklasi häntä rumasti päähän. Seppänenkään ei enää palannut kentälle. Taklauksesta tuomitun viiden minuutin jäähyn aikana KOOVEE iski kiekon kolmesti kajaanilaisten verkkoon. Maalintekijöinä kunnostautuivat Miro Nalli, Juho Jokiharju sekä Eero Savilahti. Tasaviisikoin ottelu jälleen hiukan tasaantui ja myös Hokki pääsi nauttimaan maalin tekemisestä, kun Samu Pyykkönen pääsi iskemään aivan maalin edestä kiekon ohi Kolppasen.

Juho Jokiharju iski ottelun voittomaalin ylivoimalla.

Kolmanteen erään Hokki tuli selvästi paremmalla ilmeellä ja se saikin otettua pelin hallintaansa. Tuota hallintaa myös edesauttoi KOOVEEn lukuisat jäähyt, sillä niitä kertyi peräti viisi kappaletta sekä Roby Järventien saama kymmenminuuttinen. Kertaalleen onnistui Hokki maalinteossa ja sen iski konkarihyökkääjä Jyri Junnila. Maali oli hänen ensimmäinen osuma tällä kaudella. Viimeiset puolitoista minuuttia Hokki pääsi yrittämään kahden miehen ylivoimalla lisäosuman tekemistä, mutta KOOVEEn puolustus kesti vyörytyksen tyylikkäästi.

Janne Seppänen koki tänään kovia.

KOOVEE säilytti voitollaan neljännen sijan ja eroa kolmantena olevaan Jokipoikiin on edelleen kolme pistettä. Joensuulaiset tosin ovat yhden ottelun enemmän pelanneet. Viidentenä oleva SaPKo on puolestaan ainoastaan pisteen päässä KOOVEEsta, joten kamppailu kotiedusta jatkuu vielä kiivaana kahden jäljellä olevan kierroksen aikana.

Huomenna lauantaina KOOVEE matkaa Keuruulle, jossa tänään 6-1 K-Vantaalle hävinnyt KeuPa HT havittelee nousevansa seitsemänneltä sijalle kuudenneksi. KOOVEEn viimeinen runkosarjan ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona ja silloin vastaan luistelee IPK.

Tervetuloa silloinkin kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!