KOOVEE päätti harjoituskautensa hienolla voitolla TUTOsta

KOOVEE – TUTO Hockey 5-1 (0-0,2-0,3-1)

Kauden alku lähenee ja viimeisiä harjoitusotteluita pelataan. KOOVEE ja TUTO kohtasivat toisensa Hakametsän legendaarisessa jäähallissa, molemmille kyseessä oli kenraaliharjoitus ensi viikon perjantaina alkavaa Mestiksen kautta varten.

Erä 1:

Avauserä sujui erittäin tasaisissa merkeissä, kummankaan joukkueen saamatta varsinaisesti pelin ohjia käsiinsä. KOOVEE joutui kaksi jäähyä tappamaan, onnistuenkin niissä suhteellisen hyvin. Ylivoimien ansiosta turkulaiset kuitenkin saivat merkkautettua enemmän laukauksia tililleen.

Hyviä maalipaikkoja ei juurikaan nähty, eikä maalivahtien tarvinnut vielä paraatitorjuntojaan esitellä. TUTOn hyökkäykset olivat aavistuksen verran pidempiä mitä KOOVEE sai aikaiseksi. Viihdyttävä ja vauhdikas avauserä Hakametsässä nähtiin ja odotukset varmasti kasvoivat molempien joukkueiden riveissä.

Erä 2:

Toinen erä olikin avauserää rikkonaisempi, kahden minuutin jäähyjä vihellettiin kuusi kappaletta ja erikoistilanteita pelattiin monensorttisia. Erän alkupuolella KOOVEE sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa ja pääsi jopa kahden miehen ylivoimalla peliään pyörittämään. Tämä tuottikin tulosta ja Santtu Hakanen pääsi läheltä iskemään ottelun avausmaalin. Syöttöpisteet merkittiin Janne Seppäselle ja Samu Markkulalle.

Toisen osumansa KOOVEE teki alle kolmessa minuutissa edellisestä, nyt ihan tasaviisikoin. Puolustaja Joonas Virtanen tuli vauhdilla hyökkäysalueelle ja pääsi laukomaan Niko Lahtisen ja Markkulan syötöistä kiekon vieraiden verkkoon.

TUTO vaihtoi erän puolessa välissä maalivahtiaan, kun Emil Vuorio luisteli Jere Huhtamaan tilalle. Vieraat saivatkin hetkeksi otteen pelistä päästessään ylivoimalle. Vaikka KOOVEE kestikin jäähyn, jatkoivat turkulaiset todella vahvaa painostusta. Isännät eivät päässeet lainkaan vaihtamaan ja siitä seurasi lopulta toinen alivoivoima.

KOOVEEn alivoima toimi jälleen loistavasti ja Patrik Hamrla napsi kylmän viileästi maalille asti tulleet kiekon suojuksiinsa. Myös KOOVEE pääsi yrittämään uudestaan ylivoimalla lisäosumien teon, mutta tällä kertaa eivät syötöt napsahtaneet aivan kohdilleen eikä tulosta saatu aikaiseksi.

Erä 3:

Päätöserä alkoi hiukan sekavalla pelillä, molemmilta joukkueilta nähtiin yllättävän paljon harhasyöttöjä. KOOVEE kuitenkin rankaisi heti ensimmäisestä tilanteestaan, kun Lahtinen taisteli keskialueella kiekon takaisin itselleen ja vapautti Seppäsen kohti TUTOn maalia. Seppäsen laukaus oli kova ja tarkka ja yllätti Vuorion.

Takaa-ajan vimmalla pääsi TUTO luomaan painetta KOOVEEn päätyyn ja heidänkin työnsä palkittiin. Valtteri Virtanen pääsi hiukan onnekkaastikin yllättämään Hamrlan ja vieraat nousivat jälleen kamppailemaan voitosta.

KOOVEEn ylivoima toimi tänään hyvin ja neljäs osuma syntyikin jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa asialla oli maestro Markkula, joka nautiskeli Seppäsen ja Elias Ruusun esityöstä. TUTOn hakiessa kavennusta ilman maalivahtia, iski erikoistilanteiden erikoismies Jere Kivimäki. Hän pääsi laukomaan omalta alueelta tarkasti tyhjään maaliin, aivan kuten viime viikolla KeuPa HT:ta vastaankin.

Yhteenveto:

Plussaa oli Hamrlan rauhallinen torjuntatyöskentelt sekä toimivat yli- ja alivoimat. Välillä joukkueella oli vaikeuksia saada keskialuetta ylitettyä ja hiukan liikaa tulee vielä harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä kriittisillä alueilla. Aihio Mestistä varten on kuitenkin hyvällä mallilla ja pitkä kausi aikaa kehittää peliä kevättä kohden.

Mestis alkaa KOOVEEn osalta ensi viikon perjantaina Keravalla, missä Jokerit isännöi ottelua. Hakametsässä pelataan jälleen keskiviikkona 27.9. Vastaan luistelee silloin Kiekko-Pojat Joensuusta. Nyt on hyvä aika hankkia siihen otteluun liput, tai vaikka kausikortti, ennakkoon lippu.fi -palvelusta.

https://www.lippu.fi/artist/koovee/