KOOVEE saa vieraita Kokkolasta – Karri Aho palaa KOOVEE-paitaan

Viikon ainoassa ottelussaan KOOVEE isännöi tänään Heinolasta eilen täyden pistepotin napannutta Kokkolan Hermestä. Sarjataulukossa kuudentena oleva Hermes on kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas KOOVEE on yhdeksäntenä kahden ottelun voittoputkessaan. Kumman putki tänään katkeaa, se selviää klo 17 alkavassa jännitysnäytelmässä.

Hermes kellisti eilen Peliitat vieraissa 3-4, voiton takuumiehenä toimi 1+2 tehot iskenyt Topias Liljamo. KOOVEEn tavoin kokkolaiset voittivat viime viikon molemmat ottelunsa, kun Kokkolassa kaatuivat sekä KeuPa HT että TUTO.

Erikoistilanneosaaminen on molemmilla joukkueilla melko samankaltaista. Ylivoimapelissä on parantamisen varaa, mutta alivoima toimii. Ylivoimalla Hermes on onnistunut 19,61% tarkkuudella ja KOOVEEn prosentti on vastaavasti 19,27%. Myös alivoiman onnistumisprosentit menevät niukasti kokkolalaisille, 81,31% – 79,69%.

Hermeksen parhaat pistemiehet ovat Kärpistä lainalla oleva Aleksi Antti-Roiko (11+21), vantaalaislähtöinen Eppu Karuvaara (12+13) sekä tšekkihyökkääjä Jonas Peterek (12+13). Maalivahtiosasto Hermeksellä on kunnossa. Eilen Heinolassa torjunut ex-KOOVEE Kristian Tamminen (92,83) omaa Mestiksen parhaan torjuntaprosentin ja nuori haastaja Niklas Kokko (90,40) on Seattle Krakenin varaama U20 mm-kisajoukkueen tulevaisuuden lupaus. Hermeksen päävalmentajana toimiva tamperelaislähtöinen Tuukka Poikonen torjui puolestaan KOOVEEn paidassa puoli kautta Mestiksessä kaudella 2006-07.

KOOVEE kaatoi viime viikolla sekä Peliitat että FPS:n nappaamalla alkuvuoden ensimmäiset voittonsa. Varsinkin puolustuspelaaminen oli viime viikolla todella tiivistä, sillä joukkueelle tehtiin ainoastaan yksi maali. Iso kiitos tosin kuuluu loistavasti torjuneelle Samu Pakariselle, joka palkittiin myös Mestiksen viikon pelaajana. Pakarinen piti maalinsa puhtaana yli 118 minuuttia, joten toinen nollapeli oli erittäin lähellä.

Viime viikon pisterohmut olivat Santtu Hakanen (2+2), Santeri Airola (2+1) sekä Samu Markkula (0+3). Kultakypärä Okko Kangasniemi jäi yllättäen pisteittä, joten häneltä saattaa ylimääräistä energiaa löytyä tänään. Maalinteossa onnistui myös hyvään kevätvireeseen päässyt Santeri Aalto, joka viimeisteli Tripla-Santeriksi ristityn osuman, jossa molemmat syöttäjät olivat myös santereita (Airola ja Hakanen).

Kokoonpanoissa on tapahtunut pieniä muutoksia. Ilves lainasi Emil Järventien SaiPa:aan, mutta Karri Aho puolestaan saapuu vahvistamaan puolustusta. Karri on tällä kaudella pelannut Liigaa Ilveksessä 11 ottelua ja HPK:ssa 17. kerhon paidassa hänelle on kertynyt kahdeksan syöttöpistettä. Kolmena edelliskautena Karri iski KOOVEEn riveissä 54 ottelussa tehot 9+13.

Vauhdikas ja viihdyttävä ottelu starttaa Hakametsän jäähallissa klo 17. Ovet ja ravintolamaailma jo klo 16. Osta lippusi ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/koovee/ ja vältä ruuhkat portilla. Ilmaista parkkitilaa on runsaasti ja meillä saa kannatuslippuja liehuttaa katsomossa vapaasti pelin aikana, myös vieraskannattajat. Tervetuloa viihtymään Hakametsään.