KOOVEE taipui KeuPa HT:lle Hakametsässä

KOOVEE – KeuPa HT 1-5 (1-3,0-0,0-2)

Lauantain iltapäiväottelussa nähtiin vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa, jossa vierailija KeuPa HT piti avauserässä hankkimansa johdon loppuun saakka.

Molemmille joukkueille ottelu oli viikon kolmas, mutta se ei kyllä näkynyt ainakaan väsymyksenä kaukalossa.

Avauserä:

Vierailija sai hiukan paremman startin otteluun ja se näkyi myös tulostaululla vajaan kuuden minuutin kohdalla. KeuPa lähti vastahyökkäykseen omalta alueeltaan ja Rasmus Heljanko jäi melko vapaasti omalle kaistalleen, josta hän pääsi suoraan syötöstä laukomaan ottelun avausmaalin.

KOOVEE ei aivan parhaimmillaan erässä ollut ja se kostautui harhasyöttönä omalla alueella, jonka seurauksena Miiro Linjala laukoi vieraat jo kahden maalin johtoon. Kolmannen maalinsa KeuPa teki ylivoimalla, kun Juuso Ketola pääsi laukomaan yläkaaren kohdalta kiekon ohi torjuntavuorossa olleen Reima-Ville Roosin.

Oma hyökkäyspeli KOOVEElla kulki kohtalaisesti ja peräti 12 kertaa joutui vieraiden Leevi Nikkinen maalillaan torjumaan. Kerran hänet KOOVEE myös ohitti, kun kapteeni Jeremi Wehmas sivalsi kiekon ylivoimalla viivalta maaliin.

Toinen erä:

Toiseen erään luisteli erittäin energinen ja sisuuntunut KOOVEE. Vaikka erän alussa joukkue joutui yhden jäähyn tappamaan, pääsi joukkue erässä hiukan niskan päälle. Alivoimalla “tuhansien mustelmien mies” Santeri Sillanpää osoitti jälleen taisteluilmeensä heittäytyen kovan laukauksen eteen.

KOOVEE lisäsi aggressiivisuutta sekä karvauspeliinsä että kaksinkamppailuihn, saaden näin estettyä vieraiden nopeat vastahyökkäykset.Vauhdikasta peliä pelattiin vailla turhia katkoja eikä viivelähtöjä juuri nähty. KOOVEE janosi kavennusosumaa ja sai luotua useampia hyviä tejopaikkoja, mutta Nikkinen oli maalillaan terävänä.

KeuPa tosin vieraili myös muutaman kerran vaarallisesti KOOVEEn päädyssä, mutta isäntien tiivistynyt puolustus Roosin johdolla hoiti nuo tilanteet kylmän viileästi. Erän lopulla oli KOOVEElla mahdollisuus kavennusosuma tehdä ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta ei kiekkoa saatu sisään.

Kolmas erä:

KOOVEEn raju yritys päästä kaventamaan ja sen jälkeen tasoihin oli todella kova, mutta viimeistelyssä ei kuitenkaan onnistuttu. Vielä kun KeuPa:n Kohei Sato pääsi karkaamaan läpiajoon ja siirtämään joukkueensa jälleen kolmen maalin johtoon, alkoi taistelu pisteistä näyttämään todella vaikealta.

Valmennus otti Roosin pois maalilta jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, mutta siltikään ei maalia saatu tehtyä. Yrityksen puutteesta ei joukkuetta kuitenkaan voi syyttää, tänään ei vaan kiekko suostunut yhtä kertaa enempää maaliin menemään. Heljanko kaunisteli vielä loppulukemiksi 1-5 puoli minuuttia ennen summeria.

Ensi viikolla KOOVEE pelaakin ainoastaan vieraspelejä. Perjantaina joukkue kohtaa Hermeksen Kokkolassa ja viikko huipentuu lauantaina Rovaniemellä RoKi:n vierrana. Seuraava kotipeli KOOVEElla on keskiviikkona 8.3. Silloin vieraaksi saapuu Peliitat.