KOOVEE taipui tehokkaammalle Ketterälle

KOOVEE – Ketterä 1-5 (0-2,0-1,1-2)

Latviasta palannut KOOVEE sai Hakametsässä vastaansa hyvin levänneen Imatran Ketterän. Avauserässä vielä näyttikin, että KOOVEElla olisi matja jaloissa painanut, mutta kaksi viimeistä erää KOOVEE oli kuitenkin tasapäisesti vauhdissa mukana.

Hakametsässä nähtiin todella viihdyttävä jääkiekko-ottelu, jossa vierasjoukkue Ketterä oli tänään tehokkaampi viimeistelyssä.

Avauserä:

Ketterä aloitti ottelun erittäin vauhdikkaasti, mutta KOOVEE pystyi siihen ensi minuuttien aikana hyvin vastaamaan. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä selkeämmin ote siirtyi vieraille ja KOOVEE joutui keskittymään puolustamiseen.

KOOVEEllakin oli omat paikkansa, mutta Santeri Lipiäinen ei suostunut kiekkoa kertaakaan taakseen päästämään. Yhden ylivoimankin KOOVEE sai, mutta siinä ei saatu oikein kunnon pyöritystä aikaiseksi.

Ketterä pystyi rakentamaan useita pitkiä hyökkäyksiä väsyttäen näin KOOVEEn viisikot . Erän puolen välin jälkeen vieraat myös onnistuivat kahdesti maalinteossa reilun minuutin sisällä. Yegor Chizhikov iski ensin maalin takaa tulleesta syötöstä avausosuman ja Aleksi Sinkkonen runnoi hetken päästä irtokiekon sisään.

Toinen erä:

Toiseen erään luisteli todella kovalla asenteella varustettu KOOVEE. Erä oli kauttaaltaan todella hyvää jääkiekkoilua puolin ja toisin, kun kaksi hyvää joukkuetta kamppailivat tasapäin.

KOOVEE sai aikaiseksi useita hyviä maalipaikkoja, mutta Lipiäinen oli todella vaikeasti ohitettava tänään. Ylivoimalla KOOVEE pääsi muutamankin kerran laukomaan suoraan poikittaissyötöstä, mutta aina nuori maalivahti liukui kiekon tielle.

Ketterä puolestaan onnistui kerran Samu Pakarisen yllättämään, kun Yegor Shekhovtsovin rannelaukaus maskin takaa painui verkon perukoille. KOOVEElle olisi suonut vähintään yhden maalin palkinnoksi hurjasta työmäärästä, mutta toiselle tauolle mentiin kotijoukkueen maalisarakkeen näyttäessä pyöreää nollaa.

Kolmas erä:

KOOVEE tuli kolmanteenkin erään tarkoituksena päästä maalien myötä pistetaisteluun paremmin mukaan. Hiukan kiriä haittasi yksi alivoima, mutta sen jälkeen maalia jälleen haettiin oikein tosissaan.

Valmennus teki pieniä muutoksia ketjuihin, jotka myös tuottivat heti tulosta. Snaipperiksi snaipperin paikalle ykkösketjuun siirretty Vili-Jesper Koivula laukoi kavennuksen vajaan viiden minuutin kohdalla. Ketjukaverit Okko Kangasniemi ja Santtu Hakanen tarjoilivat namupassit paikkaan, josta Koivulan tasoinen maalintekijä ei erehdy.

KOOVEE painoi päälle, mutta vieraiden puolustus oli tiivis eikä kiekkoa enää toista kertaa saatu maaliin toimitettua. Reilu kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria rokotti Ketterän Jarkko Harjula laukomalla kiekon tyhjiin. Sama mies oli vielä asialla 11 sekuntia myöhemmin, ohjaten loppunumeroiksi 1-5.

Hyvästä taistelusta huolimatta ei KOOVEElle pisteitä herunut. Nyt on viikonloppu aikaa levätä ja kerätä voimia ensi viikkoa varten, jolloin FPS kohdataan sekä kotona että vieraissa ja KeuPakin saapuu Hakametsään vierailulle.