KOOVEE taipui voittomaalikilpailussa Kiekko-Pojille

KOOVEE – Kiekko-Pojat 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Kaksi vauhdikasta joukkuetta pääsivät pitkän tauon jälkeen kaukaloon ja se myös näkyi. Kiekko ja pelaajat liikkuivat liukkaasti päästä päähän ja yleisö pääsi nauttimaan viihdyttävästä ottelusta. Pitkän kaavan mukaan mentiin ja voittaja selvisi vasta voittomaalikilpailun myötä.

Avauserä:

Erä oli vauhdikas ja tasainen ja molemmilla joukkueilla oli tarkoituksena toimittaa kiekkoa maalille. Kiekko-Pojat siinä hiukan paremmin onnistuivat, mutta KOOVEE kuitenkin teki avausmaalin.

Maalin iski väkisin sisään Santeri Sillanpää, joka vahvana pelaajana väänsi irtokiekon joensuulaisten verkkoon. Syöttöpisteet merkittiin ketjukavereille Samu Baulle sekä Jakub Kosille.

Avauserän aikana KOOVEElta putosi kokoonpanosta kaksi hyökkääjää. Aku Kinnari ja kovan taklauksen ylävartaloonsa saanut Vili-Jesper Koivula joutuivat jättämään pelin kesken melko nopeasti.

Vieraat saivat kiekon hieman kotijoukkuetta useammin maalille, mutta KOOVEEn puolustus Jakub Malekin johdolla kesti tilanteet hyvin. Kertaalleen Malek tosin joutui antautumaan, kun Miika Heiskari laukoi suoraan voitetusta b-pistealoituksesta kiekon maaliin.

Toinen erä:

KOOVEE haki nälkäisesti johto-osumaa läpi erän, paitsi ollessaan alivoimaisena. Jäähyjä KOOVEElle vihellettiinkin erässä peräti viisi kappaletta. Alivoimapelaaminen sujui joukkueelta mallikkaasti ja Jami Hänninen nostatti joukkueensa taistelutahtoa blokkaamalla samassa vaihdossa kaksi kertaa vastustajan kovan laukauksen.

Tasakentällisin KOOVEE hallitsi pelitapahtumia, mutta ei saanut riittävän paljoa kiekkoa maalille asti. Kiekko-Poikien puolustus pystyi suurimman osan vedoista blokkaamaan, eivätkä kiekot läheskään aina päätyneet sinne minne haluttiin.

Erän viimeisten jäähyjen aikana joensuulaisten ylivoima tuotti tulosta. KOOVEE oli pelannut kahden miehen alivoimalla puolitoista minuuttia, kun Liigasta takaisin Mestikseen palannut Nicolas Werbik laukoi kiekon ohi Malekin.

Kolmas erä:

Sisuuntunut KOOVEE tuli kolmanteen erään hyvällä jalalla ja tasoitus saatiinkin melkoisen nopeasti. Sen laukoi tarkalla laukauksellaan Kos ja syöttöpisteet annettiin jälleen ketjukavereille Sillanpäälle sekä Baulle.

KOOVEE sai hyviä paikkoja rakennettua ja ylivoimallakin kiekkoa liikuteltua vastustajan maalin läheisyydessä, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan kummaltakaan nähty.

Jatkoaika:

Jatkoajalla KOOVEE pyrki aktiivisemmin voitto-osumaa tekemään, mutta Kiekko-Poikien tiivis puolustaminen piti pintansa . Jatkoajan lopussa Okko Kangasniemelle tuomittiin vielä jäähy, mutta KOOVEEn alivoima pelasi tilanteen maltilla ja viisaasti.

Voittomaalikilpailu:

Kiekko-Pojat nappasivat lopulta ekstra pisteen matkaansa, kun kolme neljästä laukojasta onnistui ja KOOVEElta ainoastaan Oskari Kantola ohitti vieraiden maalilla torjuneen Kasper Lehikoisen. Ratkaisevan osuman ja voittomaalin sai nimiinsä Petteri Villanen.

Seuraavaksi KOOVEE saa vieraakseen RoKi:n Rovaniemeltä. Lauantaina pelattava ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!