KOOVEElle kevätkauden ensimmäinen voitto

fps – koovee 1 – 2 (0-2, 1-0, 0-0)

KOOVEE sai napattua Forssasta täyden pistepotin, vaikkakin jälleen se oli työn ja tuskan takana. FPS:n pelitapa ja työnteko on niin kovaa, että laittavat kyllä kaikki vastustajat kotonaan tiukoille. Toki KOOVEE voi hiukan katsoa peiliinkin, sillä joukkueella oli useita hyviä tilaisuuksia iskeä useampi osuma. Hiukan viimeistelystä puuttui se viimeinen terävyys, jota olisi tänään tarvittu. Voitto oli kuitenkin joukkueelle tärkeä ja tästä on hyvä jatkaa jälleen ensi viikolla.

1. erä:

KOOVEE lähti peliin erittäin pirteästi ja pääsi pariinkin otteeseen hätyyttelemään FPS:n maalivahti Petrus Lintosta. Lopulta tämä tuotti myös tulosta, kun Niko Lahtinen riisti kiekon omalla siniviivalla ja syötti laidan kautta Santeri Aallolle. Santeri kuljetti yli hyökkäyssinisen ja antoi upean poikittaissyötön toisesta laidasta täydellä vauhdilla sisään tulleen Santeri Sillanpäälle. Tämän tarkka laukaus ohitti myös Lintosen ja KOOVEE siirtyi johtoon.

Tämän jälkeen KOOVEEn oman pään puolustuspelaaminen hiukan takelteli ja FPS:lla oli lukuisia hyviä paikkoja tasoittaa peli. Kimmo Rautiaisen loistavat torjunnat sekä isäntien epäonni tilanteissa pitivät huolen siitä, ettei maalia päässyt syntymään. KOOVEE puolestaan onnistui toisenkin kerran, tällä kertaa asialla oli Henri “Hemu” Tuominen, joka pääsi tökkäämään Lintosen eteensä pudottaman kiekon verkon perukoille. Hemun uran 40. Mestis-maaliin syöttöpisteet saivat Jeremi Wehmas sekä Lauri Huhdanpää.

2. erä:

Toinen erä alkoi erikoistilanteilla. KOOVEElla oli ensin ylivoima, jolla ei kuitenkaan tulosta saatu aikaiseksi. Lähes heti perään oli FPS:n vuoro, jonka aikana isännät myös onnistuivat maalin tekemään. Maalista vastasi Teemu Karjalainen, joka kaatuessaankin onnistuu nostamaan kiekon yli heittäytyvän Rautiaisen. FPS onnistui jälleen luomaan painetta KOOVEEn puolustukselle, mutta lisäosumia eivät forssalaiset kuitenkaan onnistuneet tekemään.

KOOVEE sai vielä kahdesti koittaa ylivoimalla lisäosumien tekemistä. Hyvät pyöritykset toivat myös hyviä tekopaikkoja, mutta kiekkoa ei onnistuttu maalin iskemään. Hiukan terävimmällä otteilla olisi molemmat jäähyt olleet hyödynnettävissä.

3. erä:

Kolmas erä oli suhteellisen rikkonainen, sillä jäähyjä tuli niin vuoro- kuin tasatahtiinkin. Jäähyt samalla sekoittivat molempien joukkueen pelaamista, eikä pelistä oikein tuntunut nauttivan kukaan. Sen aikaa mitä täysillä viisikoilla pelattiin, mentiin KOOVEEn pyrkiessä pelaamaan varman päälle riskejä välttäen. FPS sai kyllä laukauksia aikaiseksi, mutta ei aivan niiltä parhaimmilta paikoilta ja Rautiainen maalillaan hoiteli mallikkaasti perille tulleet.

Viimeiset minuutit pelattiin lähes kokonaan KOOVEEn päädyssä ja pitkään FPS haki tasoitusta ilman maalivahtiakin. KOOVEEn puolustus kuitenkin taisteli ja pystyi pitämään päätöserän maalittomana. Siinä missä Lintonen torjui päätöserässä ainoastaan kaksi kertaa, joutui Rautiainen venymään 12 kertaa kiekon eteen.

Päävalmentaja Juuso Hahl totesi ottelun jälkeisessä Ruudun haastattelussa ottelun olleen lähes identtinen kahden edellisen Forssan vierailun kanssa. Nekin päättyivät vähämaalisesti ja ainoastaan maalin erolla. “Täällä ei mitään saa ilmaiseksi” kuvaa hyvin tämänkin päivän asetelmaa. Juuso myös harmitteli tuhrattuja paikkoja, joista onnistuminen olisi tiennyt hiukan helpompaa päätöserää. Hän myös korosti sitä, kuinka tärkeää joukkueelle oli saada ensimmäinen voitto pitkän tauon jälkeen.

KOOVEEn pelit jatkuvat ensi viikon torstaina, kun Hakametsään uiskentelee lohipaitainen K-Vantaan joukkue.