KOOVEElle maukas voitto Ketterästä

KOOVEE – Ketterä 4-3 (0-1, 0-1, 3-1, 0-0, 1-0) VL

Lauantai-illan huumaa koettiin Hakametsässä, kun KOOVEE ja Ketterä pelasivat todella vauhdikkaan jääkiekko-ottelun. Edellisessä ottelussa hyökkäyspään tehonsa löytänyt KOOVEE yritti murtaa Mestiksen tiiviimmän puolustuksen kotiyleisön tuella. Kaksi erää Ketterä sai pidettyä maalinsa puhtaana, mutta kolmannessa erässä KOOVEE mursi vieraiden puolustuksen peräti kolmasti. Voitto jouduttiin lopulta hankkimaan voittomaalikilpailun kautta.

Avauserä:

KOOVEE aloitti heti röyhkeästi ja Santtu Hakasella olikin heti ensi minuutilla mainio paikka maalintekoon, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ketterän luistin liikkui todella liukkaasti ja osittainen pelin hallinta olikin avauserässä heillä. Avausmaalin Ketterä pääsi tekemään reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Yegor Shekhovtsovin laukaus viivasta yllätti maskissa olleen Samu Pakarisen.

KOOVEEn oma hyökkäyspeli yritti löytää vieraiden tiiviistä puolustuksesta aukkoja, mutta edes ylivoimalla ei siinä vielä onnistuttu. Hakasella oli toinenkin paikka maalintekoon, mutta pienestä kulmasta ammuttu laukaus meni kuitenkin ohitse.

Toinen erä:

Toisessa erässä ei ainakaan vauhtia ollut yhtään avauserää vähempää, vaan molemmat joukkueet painoivat kaasu pohjassa. Erä oli muutoinkin hyvin samaa kaavaa noudattava eli KOOVEE pyrki vapaata laukaisukulmaa löytämään ja Ketterä sai ne vieläkin suljettua.

Molemmat pääsivät ylivoimaakin kertaalleen pelaamaan, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Molemmat maalivahdit torjuivat maalille asti toimitetut kiekot takuuvarmasti. KOOVEEn paras paikka siunaantui erän loppupuolella, kun Okko Kangasniemi ja Samu Bau pääsivät 2-1 hyökkäykseen. Bau ajautui tilanteessa kuitenkin aavistuksen liian lähelle maalia.

Ketterä sai pukukoppimaalin tehtyä reilu puoli minuuttia ennen taukoa. Mikko Haaparanta pääsi rystyltä sivaltamaan kiekon aika takatolpan juureen ja vei vieraat kahden maalin johtoon.

Kolmas erä:

Erätauolla KOOVEEn kopissa painotettiin työn tekemistä, työhaalarit päällä pelaajat tulivatkin kolmanteen erään. Alussa saatu ylivoima ehti juuri päättyä, kun alkoi Emil Järventie show. Nuori tulevaisuuden lupaus iski uran ensimmäisen osuman Mestiksessä, joka sekä sytytti joukkueen liekkeihin, myös villitsi kotiyleisön.

Reilun neljä minuuttia myöhemmin Emil iski jälleen, nyt onnistuminen tapahtui ylivoiman ollessa vielä käynnissä. Vajaan minuutin päästä KOOVEE siirtyi johtoon, kun iki-taistelija Ville Nieminen iski Santeri Sillanpään syötöstä kiekon reppuun. Ketterä kuitenkin onnistui vielä ylivoimalla tasoittamaan ottelun ja siirtämään jatkoajalle.

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu:

Molemmat joukkueet hakivat ratkaisua aktiivisesti jatkoajalla, mutta niin Pakarinen kuin Severi Auvinen vieraiden maalilla pitivät pintansa.

Voittolaukauksissa KOOVEE siirtyi heti alussa kahden maalin johtoon, kun sekä Järventie että Kangasniemi taituroivat upeat osumat. Pakarinen nollasi kolme neljästä Ketterän ampujasta ja omalta osaltaan ratkaisi maukkaan voiton sarjakakkosesta.

Ensi viikolla KOOVEE kohtaa K-Vantaan kahdesti, ensin keskiviikkona Tikkurilassa ja perjantaina Hakametsässä. Viikonloppu on joukkueella vapaa ja pyhitetty huoltaja Jari Saloniemen syntymäpäiviä.