Sarjakakkonen Ketterä tänään KOOVEEn vieraana

Torstaina vierasvoiton Heinolasta hakenut KOOVEE pääsee jälleen omaan kotiluolaansa pelaamaan. Vastustajaksi saapuu Imatran Ketterä, joka eilen hiukan yllättäen hävisi kotonaan KeuPa HT:lle.

Ketterälle ottelu on jo viikon kolmas, kun he keskiviikkona kaatoivat FPS:n kotonaan. Kolme peliä neljään päivään varmasti näkyy jonkin verran imatralaisten pelaamisessa, mutta vahva joukkue on silti erittäin vaarallinen vastustaja.

Ketterän puolustuspelaaminen on ollut alkukauden erittäin tiivistä. Ennen eilistä 5-6 voittomaalitappiota oli joukkueelle tehty 15 edellisessä ottelussa ainoastaan 10 maalia. KOOVEEnkin on pystyttävä jatkamaan Heinolassa varsinkin avauserässä nähtyä vahvaa hyökkäyspelaamista, mikäli mielii vieraiden vahvan puolustuksen murtaa.

Erikoistilanteet huomioiden on molemmilla joukkueilla parannettavaa ylivoimapelissään. Ketterän onnistumisprosentti 18.18% on vasta Mestiksen kymmenenneksi parasta ylivoimaa, silti parempi kuin KOOVEEn 11.48%.

Alivoimat puolestaan ovat molemmilta sujuneet huomattavasti paremmin. KOOVEE on todellakin joutunut paljon alivoimia tappamaan, siinä joukkue on onnistunut 80.77% tarkkuudella. Ketterän alivoima on sitten ollutkin lähes täydellistä, sarjan paras alivoimajoukkue on tappanut jäähyt peräti 96.88%:sti.

Ketterän parhaat pistemiehet ovat Henry Karjalainen (5+13), Jarkko Harjula (3+10) sekä Jesse Liuksiala (5+6). Erityismaininnan saa Philadelphia Flyersin ja Jukureiden lainapelaaja Samu Tuomaala, joka on kahdessa pelaamassaan ottelussa iskenyt Ketterälle peräti viisi maalia. Maalinsuulla ovat tasaisesti torjuneet Santeri Lipiäinen (92.89%) sekä Severi Auvinen (93.85%).

Tämä on kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen tällä kaudella. Ketterä voitti molemmat kotonaan pelatut ottelunsa. Muutoinkin Ketterä on ollut KOOVEElle vaikea vastustaja, se on voittanut kahdeksan edellistä kohtaamista. KOOVEEn viimeisin voitto on maaliskuulta 2020.

KOOVEE löysi jälleen hyökkäyspään tehonsa Peliittoja vastaan iskien viisi maalia. Toki omissakin kolisi saman verran, joten balanssissa on vielä parantamisen varaa. Torstain avauserä oli parasta pelaamista KOOVEElta pitkään aikaan, samaa pitäisi näkyä tänäänkin, mielellään joka erässä.

Maalinsuulla torjuu tänäänkin Samu Pakarinen ja luukkuvahtina nähdään Matthieu Herpin.

Pakkipareissa pieni muutos, kun Otto Heinosen tilalle nousee Kalle Hällfors. parit ovat muutoin samat kuin Heinolassa eli:

7 Kantola Oskari – 11 Airola Santeri

5 Hällfors Kalle – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

Hyökkääjissä myös pieniä muutoksia, kun Perttu Aho palaa kokoonpanoon Jakub Kosin ja Verneri Metsäsen jäädessä pois. Ketjut tänään:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

8 Nieminen Ville – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 72 Sillanpää Santeri

33 Järventie Emil – 52 Bau Samu – 14 Korhonen Joona

16 Aho Perttu – 20 Aalto Santeri – 21 Kivimäki Jere

Ottelu alkaa Hakametsässä jälleen tuttuun tapaan klo 17 ja ovet ravintolamaailmoineen jo klo 16. Tervetuloa nauttimaan viihdyttävästä jääkiekko-ottelusta ja kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!