KOOVEElle niukka tappio pudotuspelien alkuun

Ketterä – KOOVEE 5 – 3 (1-1, 3-1,1-1)

Pitkä tauko näkyi molempien joukkueiden otteissa, mutta pelin tempoon se ei kuitenkaan vaikuttanut. Hiukan terävämmin viimeistellyt Ketterä nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, mutta KOOVEElla on vielä sanansa sanottavana asiaan. Taisteluilme Imatralla oli Dynamolla hyvä ja samaa on lupa odottaa jatkossakin.

Ottelun alku jo kertoi, että nyt ei enää pelattu tavallista runkosarjan arkiottelua. Ilmassa oli sähköä ja jäällä nähtiin taklauksia sekä varsinkin tunnetta. Tämä näkyi heti alussa, kun Ketterän Henry Karjalainen ajoi hiukan myöhässä kovalla vauhdilla irti laidasta olleen Matias Haarasen vaarallisen näköisesti päin päätylaudoitusta. Haaranen selvisi kuitenkin ilman isompia vammoja tuosta taklauksesta ja pystyi peliä jatkamaan.

Ottelun avausmaalin iski KOOVEEn Anton Troshin, jonka kova laukaus siniviivalta upposi Santeri Lipiäisen selän taakse. Troshinin uran ensimmäiseen mestismaaliin syöttöpisteet saivat Tomi Iso-Mustajärvi sekä Niko Lahtinen. Peli aaltoili mukavasti päädystä toiseen, kunnes KOOVEEn kaksi jäähyä antoivat otteen isännille. Jälkimmäinen rangaistus myös kostautui, kun Matias Varttinen toi pelin tasoihin tarkalla laukauksellaan.

KOOVEElle sattui toisessa erässä musta minuutti, jonka aikana Ketterä onnistui kahdesti maalinteossa. Ensin Niko Ahoniemi purjehti takatukka liuhuten vasemmalta laidalta ja laukoi kiekon ohi Kimmo Rautiaisen. Heti seuraavassa vaihdossa puolestaan pääsi Jesse Liuksiala törkkäämään maalinedestä kiekon maalin perukoille ja vei isännät jo kahden maalin johtoon.

Aavistuksen verran peliä hallinnut Ketterä onnistui erässä vielä kertaalleen, kun Roope Reini laukoi ylivoimalla isäntien neljännen osuman. KOOVEE ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan se pystyi luomaan paikkoja Ketterän maalille. Kun hyökkääjät eivät omista paikoistaan onnistuneet, oli taas puolustajan aika ottaa ohjat käsiinsä. Tällä kertaa siniviivalta kiekon maaliin laukoi muutoinkin erinomaisesti pelannut Jeremi Wehmas. Syöttäjinä toimivat Lahtinen sekä Haaranen.

Päätöserään KOOVEE tuli entistäkin kovemmalla asenteella ja sai luotua useitakin vaarallisia maalintekotilanteita. Tulostakin saatiin reilun seitsemän minuutin jälkeen, kun kultaista kypärää kantanut Lahtinen sivalsi tarkalla laukauksellaan KOOVEEn maalin päähän. Toisenkin kerran kiekko saatiin erässä isäntien verkoon, mutta Eemeli Mäen ohjaus tapahtui korkealla mailalla eikä maalia näin ollen hyväksytty.

Kova loppukiri ei enää tuottanut tulosta, ei edes ilman maalivahtiakaan. Sekunti ennen päätössummeria kaunisteli Jere-Matias Alanen tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-3. Pelit jatkuvat heti huomenna Hakametsässä, jossa KOOVEE on pakkovoiton edessä. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan Imatralla lauantaina.