KOOVEElle onnistunut kalareissu – kolme pistettä kotiintuomisiksi

K-Vantaa -KOOVEE 2-5 (1-2, 1-0, 0-3)

KOOVEEn ja K-Vantaan tuplaottelut käynnistyivät Vantaan Tikkurilassa, jossa KOOVEE oli isäntiään vahvempia ja nappasi komean vierasvoiton päätöserän kolmella osumallaan.

Avauserä:

Hyvällä asenteella ja liukkaalla luistimella Vantaalle matkannut KOOVEE hallitsi avauserää selkeästi. Nyt selvästi oltiin hyökkäyspeliin saatu myös suoraviivaisuutta sekä laukauksia kohti maalia.

Maalinteon KOOVEE aloitti ylivoimalla, mikä on vihdoinkin alkanut tuottamaan myös tulosta. Erää oli ehtinyt kulua vajaat neljä minuuttia, kun Oskari Kantolan tulinen jäänuoliainen upposi tolppaa hipoen alakulmaan. Syöttöpisteet merkittiin Okko Kangasniemelle sekä Santeri Sillanpäälle.

Vantaalaiset onnistuivat myös omalla ylivoimallaan, kun Emil Oksanen laukoi kotijoukkueen tasoihin erän puolessa välissä. Kauaa ei peli kuitenkaan tasoissa säilynyt, sillä isäntien ottaessa rangaistuksen, pääsi KOOVEE rokottamaan jälleen. Todella hienon kuvion päätteeksi Sillanpää laukoi suoraan syötöstä KOOVEEn jälleen johtoon. Tähän syöttäjät Kangasniemi sekä Santtu Hakanen.

Toinen erä:

Toistakin erää KOOVEE hallitsi, vaikkei maalia useista paikoistaan saanutkaan. Mikko Holopaiselle merkittiin erässä peräti 16 torjuntaa, joten yritystä ainakin oli kiitettävästi. K-Vantaa puolestaan onnistui maalinteossa ja asialla oli jälleen sama mies. Tällä kertaa maali syntyi tasaviisikoin ja Oksanen pääsi hiukan varkain iskemään maalin takaa syötetyn kiekon ohi Samu Pakarisen.

Päätöserä:

Tauolla KOOVEEn kopissa painotettiin kärsivällisyyttä ja uskoa oman pelin toimivuuteen. Kauaa ei kolmas erä ehtinytkään kulua, kun KOOVEE iski itsensä jälleen johtoon ja saavuttamattomiin. Asialla oli todennäköisesti Mestiksen maalinälkäisin pelaaja Samu Markkula, joka vastahyökkäyksen päätteeksi jujutti Hakasen syötöstä kiekon rystyltä ohi Holopaisen.

Lohipaitainen kotijoukkue yritti aloitella jonkinmoista kiriä tasoittaakseen pelin, mutta KOOVEEn tiivis ylhäältä alkava puolustuspeli esti isäntien vaarallisten hyökkäysten syntymisen. Karvauspeli tuotti myös joukkueelle itselleen tekopaikkoja, joista kapteeni Jeremi Wehmaskin pääsi iskemään kauden avausosumansa. Hirvittävä lämäri takaylänurkkaan oli kapteenin kiitos hyvin karvanneille Emil Järventielle sekä Samu Baulle, jotka ansaitsivat myös syöttöpisteet.

KOOVEEn rauhallinen puolustaminen toimi eikä Pakarisen maalille päässyt vaarallisia tilanteita syntymään. Reilu kolme minuuttia ennen summeria otti K-Vantaa Holopaisen pois maalilta yrittäen kuudella kenttäpelaajalla maalintekoa. Maalinteossa onnistui kuitenkin KOOVEE ja maalinmakuun päässyt Wehmas. KOOVEE oli jo jonkin aikaa pitänyt kiekkoa hyökkäysalueellaan ja lopulta Tomi Iso-Mustajärven syötöstä kippari viimeisteli loppulukemat ja kolmen pisteen onnistuneen kalareissun Vantaanjoen lohiapajille.

Vantaalaiset pääsevät jo heti perjantaina yrittämään kalavelkojen takaisinmaksua, kun joukkueet kohtaavat klo 18.30 Hakametsän kotiluolassa. KOOVEE hakee siinä ottelussa jo neljättä perättäistä voittoa.

Tule viettämään kanssamme perjantai-illan huumaa Hakametsään ja kannustamaan KOOVEE jälleen kotivoittoon!