Mestis-pelit jatkuvat, KOOVEE tänään TUTO:n vieraaksi

Tauko on pidetty ja on jälleen aika palata mestispelien pariin. Sarjakakkonen KOOVEE pelaa tällä viikolla ainoastaan vieraspelejä, joista ensimmäinen on tänään Turussa TUTO:a vastaan.

TUTO on sarjassa kuudentena ja on KOOVEE:ta viisi pistettä perässä. Ennen taukoa TUTO hävisi K-Vantaalle vieraissa 3-2 ja puolestaan lokakuussa Tampereella oli KOOVEE parempi luvuin 4-1. TUTO:n erikoistilannepelaaminen on ollut kaksijaloista. Ylivoimapelaaminen on Mestiksen tehokkainta, onnistumisprosentin oleessa yli 30%. Varsinkin Lassi Vanhatalo on ollut tehokas, iskien viisi maalia ylivoimalla. Alivoimapelaaminen puolestaan turkulaisilla on sarjan heikointa, siinä onnistumisprosentti on hiukan yli 73%. Varsinkin kotikentällä TUTO:n ylivoima on toiminut tehokkaasti, onnistuen lähes joka toisella ylivoimalla maalintekoon.

Vanhatalo on myös TUTO:n sisäisen pistepörssin kärjessä tehoilla 8+10, maininnan arvoinen pelaaja on myös Joel Janatuinen, joka kolmeen otteluun on iskenyt 5+1 tehot. KOOVEE:sta alkukaudesta Turkuun siirtynyt Vili-Jesper Koivula on kahdesti onnistunut maalinteossa pelaamissaan seitsemässä ottelussa. Maalivahdit Samu Lonkila ja Conrad Mölner obat pelanneet melko tasaisesti turkulaisten maalilla.

KOOVEE on siis sarjakakkonen ja ainoastaan pisteen perässä Ketterästä. Ennen taukoa KOOVEE kellisti Peliitat kotonaan peräti 7-1, joten toivotaan hyvän vireen jatkuvan näin tauon jälkeenkin. Myös KOOVEE: erikoistilannepelaaminen noudattaa samantapaista kaavaa kuin TUTO:n, ylivoima on toiminut kolmanneksi parhaiten kun taas alivoima kolmanneksi heikoiten.

KOOVEE:n kultaista kypärää kantaa Otto Mäkinen 2+13 tehoilla ja Miika Heikkilä on seitsemällä osumallaan joukkueen maalikuningas. Maalivahdeista Eetu Mäkiniemi on pelannut hiukan Kristian Tammista paremmin, mutta molemmat ovat olleet luotettavia torjujia.

KOOVEE:n vierasottelut ovat sujuneet melko vaihtelevasti, välillä viisikkopeli on ollut todella tiivistä, mutta välillä se on hiukan rakoillutkin. Tänään luotamme siihen, että KOOVEE saa pelattua tiiviin ja muutoinkin ehjän 60 minuuttisen ja tuo pisteet tullessaan Tampereelle.