Napapiiriltä haetaan täyttä pistepottia

Eilen Kajaanissa Hokille hävinnyt KOOVEE hakee paluuta voittokantaan tänään Rovaniemeltä. Peli parantui eilen loppua kohti, joten toiveissa on saada nyt peli kulkemaan heti alusta alkaen. Palautumiseen on kiinnittetty erityistä huomiota, sillä osalla pelaajista on melko rankkaa rasitusta alla ja osa palasi eilen sairastuvalta.

RoKi puolestaan pääsee otteluun erittäin hyvin levänneenä, sillä heille tämä on viikon ensimmäinen ottelu. Viime viikonloppuna he onnistuivat FPS:n voittamaan kotonaan, mutta IPK oli kotonaan heitä vahvempi. Muutoinkin RoKi on pelannut melkoisen vaihtelevasti, eikä voitto- tai tappioputkia ole päässyt muodostumaan.

Rovaniemeläisten parhaat pistemiehet ovat Miika Tiihonen (2+5), Heikki Huttunen (3+3) sekä Jaani Holopainen (2+4). Maalissa tasatahtiin vastuuta ovat jakaneet kanadalainen Cody Porter (95.05%) ja Sami Suni (93.69%). Kokoonpanosta löytyvät tamperelaisille tutut Jere-Matias Alanen ja Santeri Peltola. Valmennukseta löytyvät KOOVEE-taustan omaavat Maso Lehtonen ja Mikko Sorento-Manninen.

Sarjataulukossa joukkueilla on eroa neljä pistettä, KOOVEEn sijoitus on neljäs ja RoKi:lla kahdeksas. Molemmilla joukkueilla on parantamisen varaa ylivoiman suhteen, KOOVEE on tuossa tilastossa yhdeksäs (14.29%) ja RoKi 11. (11.76%). Alivoimapelaaminen puolestaan on sujunut molemmilta erittäin mallikkaasti. RoKi:n alivoima on Mestiksen toiseksi tehokkainta (92.31%) ja KOOVEEn kolmanneksi parasta (91.43%).

KOOVEEn tehokkaimmat pelaajat ovat Okko Kangasniemi (2+7), Samu Markkula (4+4) sekä Jami Hänninen (3+1). KOOVEEn maalivahdeista pääsääntöisesti tolppien välissä ovat olleet Samu Pakarinen (92.50%) sekä Verneri Virtanen (92.31%).

Tänään maalissa jatkaa eilen loistavasti torjunut Pakarinen ja Virtanen on luukulla valmiina hyppäämään askiin, mikäli tarvetta ilmenee.

Pakkipareja on hieman muuteltu ja uudet parit ovat:

18 Wehmas Jeremi – 7 Kantola Oskari

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

49 Västilä Markus – 11 Airola Santeri

5 Hällfors Kalle

Hyökkäysketjuihin ei eilisestä muutoksia tehdä eli samoilla mennään:

26 Kangasniemi Okko – 17 Kinnari Aku – 15 Markkula Samu

28 Metsänen Verneri – 20 Aalto Santeri – 72 Sillanpää Santeri

8 Nieminen Ville – 16 Aho Perttu – 24 Koivula Vili-Jesper

52 Ojala Aleksi – 42 Wolin Adam – 9 Nyppeli Jesse

Illan ottelu pyörähtää Rovaniemen Kirnussa käyntiin klo 18.30 ja on tuttuun tapaan nähtävissä C More-palvelun kautta. Hakametsässä pelataan jälleen tiistaina, kun Turusta saapuu TUTO Hockey KOOVEEn vieraaksi.