Runkosarja päättyy Hermeksen Hakametsän vierailuun – Ondřej Bizoň torjuu debyyttiottelunsa

Eilen Turusta täydet pisteet taistellut KOOVEE isännöi tänään Kokkolan Hermestä runkosarjan viimeisellä kierroksella. Vierailla ei enää panosta ottelussa ole, mutta KOOVEElla on vielä mahdollisuus napata kotietu ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Kovavireinen vastustaja KOOVEEn vieraaksi saapuu, sillä neljäntenä oleva Hermes on viime aikoina kaatanut kovia vastustajia. Eilen he kotiyleisönsä edessä voittivat K-Espoon, sitä ennen he ottivat täydet pisteet sekä RoKi:lta että IPK:lta.

Kokkolalaisten sarjasijoitus ei enää voi muuttua, mutta heidän tuleva vastustajansa puolivälieriin selviää vasta tänään. Kotietu heillä on, mutta onko vastustaja Kiekko-Pojat vai IPK ratkeaa tämän päivän otteluissa.

Hermeksen paras pistemies on pistepörssin kakkosena oleva Aleksi Antti-Roiko (22+37). Kärpistä lainalla olevan taitavan hyökkääjän voisi hyvin ennustaa nousevan ensi kaudeksi jo vakikasvoksi liigaympyröihin. Häntä ovat hyvin sparranneet Eppu Karevaara (19+23) ja Oskari Kalajanniska (11+30). Torjuntavastuu on pääosin ollut KOOVEEstakin tutulla Kristian Tammisella (90.74%).

Keskinäisten otteluiden voitot tältä kaudelta ovat Hermekselle 2-1, joten KOOVEElla on mahdollisuus puntit tasata. Viimeksi Kokkolan maali-iloittelussa KOOVEE otti makean 6-7 vierasvoiton.

KOOVEE on oikeastaan koko kauden kärsinyt kokoonpano-ongelmista, pelaajia on ollut loukkaantuneena ja sairastuneena. Tilanne ei tunnu helpottavan edes runkosarjan lopulla, eilisestäkin kokoonpanosta on Miro Hovinen jäänyt pois. Nuori Otto Heinonen pelaa hänen paikallaan ja Matias Hautala nousee seiskapakiksi.

Ketjuissa ei muutoksia tapahdu, mutta tolppien välissä kylläkin. Ensi esiintymisensä Mestiksessä, tai ylipäätään miesten sarjoissa, tekee nuori Ondřej Bizoň. Hän on 18-vuotias lahjakas tšekkimaalivahti, joka pelaa nyt kolmatta kauttaan Suomessa. Ilveksen nuorten joukkueissa hän torjunut erinomaisesti ja saa nyt näyttöpaikan myös Mestiksessä.

KOOVEEn sarjasijoitus tulee olemaan joko kahdeksas tai yhdeksäs, riippuen kuinka joukkue ja K-Vantaa tänään pelinsä pelaavat. KOOVEE tarvitsee pisteen vantaalaisia enemmän noustakseen kahdeksanneksi. Sijoituksilla sinänsä ei merkitystä ole, mutta paremmin sijoittunut kuitenkin saa kotiedun maanantaina alkavalle pudotuspelien villi kortti -kierrokselle.

Tänään, kuten myös villi kortti -kierroksella, on voimassa 2in1-tarjous eli kaksi lippua yhden hinnalla. Käytä tarjous hyväksesi ja tulkaa kaverin kanssa kannustamaan KOOVEE kotivoittoihin!